Tărâțe de orez cu germeni

 


    Nu știu dacă chinezilor le-a dat prin cap să facă borș din tarâțele de orez, dar mie mi-a dat. La fel de acru, cu  gust diferit față de cel din tărâțe de grâu, borșul din tărâțe de orez sper să prindă în Romania. De acum în colo, cei cu intoleranță la gluten, pot prepara un borș de peste sau orice altă ciorbă acrită cu borș.

 Dacă tot macin orez integral, am zis să pun deoparte  tărâțele, că or fie ele bune la ceva. Am tot citit despre ele și surpriză, sunt foarte sănătoase.

    

          PROPRIETĂȚI  UTILE,  MODUL  DE  UTILIZARE, SLĂBIRE ȘI DETOXIFIERE

 

   Tărâțele – un produs secundar al prelucrării diferitelor cereale.  Tărâțele de orez sunt un produs mai puțin cunoscut , dar cu toate acestea , acest aspect nu a diminuat valoarea lui. Tărâțele de orez au multe proprietați utile , indispensabile în dieta.

  UTILIZAREA TĂRÂȚELOR DE OREZ

   Principala proprietate utilă a tărâțelor de orez : capacitatea de a curăța organismul de toxine , alergeni. Tărâțele absorb apa , se umflă , dar nu se dizolvă. Tărâțele tranzitează sistemul digestiv , absorbând substanțele nocive , ajutând excreția în mod natural.

   Utilitațile tărâțelor de orez :

  • Ajută la îmbunătățirea funcției ficatului , rinichilor și ale sistemului excretor.

  • Ajută la pierderea în greutate, reduce colesterolul din sânge și reduce senzatia de foame.

  • Cu o cantitate suficientă de apă, pot fi utilizate pentru tratarea constipației, inclusiv cea cauzată de intestin lenes.

 

 Cum  se pregătește produsul pentru consum :

 Tărâțele de orez pot fi consumate în formă uscată , dar nu vor avea niciun folos. Fibrele grosiere trebuie să se înmoaie. Numai în formă umflată ele cresc motilitatea intestinală , absorb substantele nocive și încep să lucreze.

Cum se inmoaie taratele de orez :

 Se adaugă apă clocotită , astfel încât să acopere cu 2 centimetri  tărâțele,  se lasă timp de cel putin 20 de minute, apoi excesul de apă este scurs. Ceea ce rezultă poate fi consumat ca atare , dar este mult mai ușor și mai interesant a fi utilizat în diferite feluri de mâncare. Produsul se adaugă la supe , salate, produse de patiserie si lista poate continua în funcție de imaginația fiecăruia.

 

  Dozare :

  Porția zilnică maximă de tărâțe de orez nu trebuie să depășească 30g.

  Tărâțele de orez sunt considerate a fi una dintre cele mai moi tărâțe , dar trebuie să se înceapă cu porții mici de 5g. Într-o săptămână se poate ajunge și la 30 gr.  Pe langă apa rezultată în urma macerării , trebuie să se bea imediat , suplimentar 200 ml. apă sau alt lichid.

În cazul în care acestea sunt utilizate în scopul pierderii ăn greutate , este bine a fi consumate dimineața.

Pentru micul dejun: amestecați o lingură de tărâțe de orez cu germeni cu amestecul de muesli uscat sau cerealele pentru micul dejun și apoi turnați laptele, sucul sau iaurtul.
Pentru coacerea pâinii, prajiturilor, biscuiților, etc: înlocuiti 10-20% din faină cu tărâțe de orez cu germeni și amestecați în făină.
Pentru salate, presărați o lingură de tărâțe cu germeni peste salată sau amestecați în sosul de salată.

 

Utilizarea pentru slăbire :

Tărâțele de orez pot fi adăugate în dietă în locul tărâțelor de ovaz sau de grau. Produsul ajută organismul să scape de grasimi , colesterolul rău și de asemenea, curăță intestinele. Datorită capacitații de absorbire a apei , o porție de 30 gr.  de tărâțe înmuiate, poate reprezenta un mic dejun sănătos sau poate fi consumată înainte de masa de pranz, pentru a elimina senzația de foame.

IMPORTANT ! Indiferent de metoda aleasă pentru pierderea în greutate , cu tărâțe de orez, aceasta va functiona doar consumand 2,3 litri de apă pe zi. Lipsa apei va cauza constipatie.

  Utilizarea în cosmetică :

 Tărâțele de orez sunt utilizate pe scară largă în industria  cosmetică din Japonia. Cel mai adesea sunt folosite pentru curățare și exfoliere.

Curătă blând porii și elimină excesul de sebum , înmoaie pielea și nu o deshidratează. În Japonia antică, orezul era adesea folosit în loc de săpun. Tărâțele erau puse în saci de panză , suspendați în apă și folosite pentru spălarea feței și a corpului.

 

 Tărâțe de orez pentru spălare :

Tărâțele se amestecată cu puțină apă până la o consistență cremoasă. Masa rezultată este aplicată prin masare , după 2 minute se clatește cu apă caldă.

 Scrub de tarate de orez :

Nu este necesară înmuierea în prealabil. O cantitate mică de produs amestecat cu spumă sau gel pentru spalare, se aplică pe pielea curată, se face un masaj usor și se spală după 2 minute.

 

 Contraindicații :

În ciuda beneficiilor pentru corpul uman , produsul nu poate fi folosit de oricine. În prezența bolilor cronice este de dorit să se consulte un medic (ex : boli ale sistemului digestic , idiosincrasie , în timpul sarcinii și alăptării , copii până la vârsta de 12 ani).

Nu poate fi combinat aportul de tărâțe de orez cu orice medicament , complexe de vitamine. Pentru ca medicamentul să aibă timp să actioneze , trebuie sa fie o pauză de cel putin 2 ore.

 

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultati un medic specialist.”

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *