Făina rafinată ne face să suferim.

   faina-de-grau

Să aruncăm o privire asupra făinii – un produs obişnuit în gospodăriile noastre. Aceasta se produce din cereale. Făina nerafinată conţine vitaminele B, PP si F, săruri minerale, enzime şi alte ingrediente folositoare organismului nostru. Boabele de cereale conţin 85% amidon şi 15 % înveliş biologic. Substanţele prezente în acest înveliş ne permit să descompunem şi să asimilăm amidonul.
Făina rafinată nu conţine şi învelişul – este deci slabă în vitamine, enzime şi minerale.
Digestia păinii albe are nevoie de multe substanţe care sunt îndepartate prin procesul de rafinare. Sistemul nostru digestiv le va lua din resursele propriului nostru organism. Făina rafinată este greu de digerat. Amidonul nedigerat se depozitează în straturile de grăsime ale corpului. Stim ce se întâmpla cu făina atunci când este amestecata cu apă caldă. Se dilată şi se transformă într-o substantă lipicioasă. Făina rafinată se comportă la fel şi în intestinele noastre, încetinind digestia altor alimente şi formând pietre ale vezicii biliare ăi urinare. Se adaugă şi substanţe precum coloranţi alimentari, arome, modificatori de aciditate, stabilizatori şi agenţi de îngroşare pentru a face pâinea, chiflele, prăjiturile, biscuiţii şi alte produse din făina rafinată mai atractive. Ce se intamplă cu aceşti aditivi ? Rămân în organism şi ne otrăvesc gradual. Din cauza lor muşchii şi încheieturile ni se înţepenesc. În acest fel, produsele din faină albă ne pot produce multă suferinţa.

Pericolul drojdiei.

Aproape toate tipurile de pâine sunt produse folosind drojdie. În America, unele studii au arătat ca drojdia folosită în brutărie activeaza celulele canceroase din organismul nostru. Atunci când mâncam pîine dospită, ne transformăm tractul digestiv într-un “câmp de luptă” între drojdie şi microfloră noastra naturală. De vreme ce începem să mâncăm pâine înca din copilărie, o floră intestinală sănatoasă este o raritate. Costipaţia, balonarea şi bolile de tract digestive sunt deseori efectul cantităţilor mari de pâine şi alte produse de brutărie care contin făină rafinată şi drojdie.

Pâinea nedospită (produsă numai din faină de grau şi apă, fără drojdie)
Pâinea dospită a fost inventată în Egipt cu 15 mii de ani în urmă, iar efectele sale negative sunt cunoscute de multă vreme. Multe naţiuni au evitat pâinea dospită pentru a-şi proteja populaţia şi au insemnat acest obicei prin porunci religioase. De exemplu, Biblia (“Iesirea”, 12) spune: “Tot ce e dospit să nu mancaţi, ci în toate asezările voastre să mancaţi azimă”. Este un sfat foarte înţelept şi folositor. Ideea de a renunta la pâine albă ar putea fi şocantă pentru unii oameni, dar dacă puneţi preţ pe sănătate, ar trebui să luaţi în considerare acest pas. Este mai bine să mâncaţi pâine produsă din făină integrala fără drojdie, folosiţi maia. În cazul în care continuaţi să mâncaţi pâine dospită, nu o mâncaţi proaspată – după o zi sau două drojdia nu mai e activă sau dăunatoare.

Mikhail Tombak – Cum să traieşti 150 ani

Detalii despre painea cu maia la http//www.paineneagra.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *