Chiftelute de dovlecel
Să fi trecut, zic eu din câte îmi amintesc, 4 ani de când mă aflam într-o biserică de lângă Palatul Copiilor din Bucureşti. Se termină slujba şi o doamnă începe să împartă în biserică chifteluţe de dovlecel. Am primit chifteluţa, am mâncat-o şi fară să stau prea mult să mă gândesc, o abordez pe cucoană să-mi spună cum se fac bunătaţile astea. Vă dau reţeta pentru că e mare greşeală din partea mea dacă o ţin numai pentru mine.
Ingrediente:
2 kg. dovlecei
1 legătură de mărar stufoasă sau 2 legaturi mai subțirele
4 linguri de făină integrală
piper după gust
2 ouă de ţară
putina branza de oaie
sare (nu recomand, are brânza destulă)
La început a fost dovlecelul… ras prin răzătoarea mare cu tot cu coajă.
Se presară sare peste dovlecelul ras, se frământă pentru omogenizare şi se lasă 10 minute. Secretul ăsta l-am învăţat pe parcurs, la început nu puneam sare şi ieşea o pastă apoasă de nu puteam să formez chifteluţele.
După 10 minute, storc dovlecelul cu mana.
După stoarcere trebuie să arate aşa, unde adaugăm mărarul, ouale, piper, făina albă şi integrală musai de la Moaracupietre.ro
Se pun la prăjit într-o tigaie de fontă şi în ulei de floarea soarelui presat la rece .
Dacă se găseşte puţină brânză de oaie prin frigider…
Va urez pofta buna !
Presimt că de mâine o să crească cererea de dovlecei .
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!