Scrumbie cu sos de rosii

Azi e duminica si imi merge mintea la inventii, sunt si eu mai odihnit.
Am avut pofta de ceva ca plachia, dar sa nu fie plachie, ceva fara ceapa si cu mult sos de rosii picant si aromat. La indemana a fost o scrumbie de Dunare, pot spune minunata. Imaginatia m-a dus in felul urmator: am portionat scrumbia si am dat-o prin faina de orez (http://mag.moaracupietre.ro/cumpara/faina-integrala-din-orez-cultivat-in-romania-punga-1-kg-19 ), e incomparabil mai sanatos sa prajesti faina de orez in locul fainii de grau si am prajit in ulei de orez (http://mag.moaracupietre.ro/cumpara/ulei-din-tarate-de-orez-sticla-750-ml-24 ), are punctul de ardere 254⁰C,  deci minunat pentru prajeli. Acest ulei este foarte usor, nu are nicio aroma specifica si eu il folosesc ca “uleiul casei” de peste 3 ani.
Separat am pus intr-o craticioara la foc mic suc de rosii la borcan de la Dumitrescu Ştefanela (https://www.facebook.com/profile.php?id=100010238375568 ),putina apa,  piper mozaic macinat si boia iute. Am pus pestele prajit peste sos si am lasat la foc mic pana a dat intr-un clocot.
Eheee, bunatatea asta nu merge cu gluten, trebuie o mamaliga adevarata (
http://mag.moaracupietre.ro/cumpara/malai-de-la-tara-punga-1-kg-16 ), facuta in tuci de fonta, reteta de mamaliga o s-o postez cand sunt iar odihnit, pana atunci folositi reteta stiuta, malai de la Moara cu pietre si neaparat tuci de fonta.

Pofta buna !

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *